© 2024 Gerphil Kerkhof

 

  

SkinToArt

Van 12 tot 14 juli vond in het Oostenrijkse Klagenfurt weer het jaarlijkse World Bodypainting Festival plaats, editie 2018. Tien jaar geleden waren wij daar voor het laatst en ons leek het na zoveel tijd weer het moment om daar weer eens de sfeer te proeven. Een heerlijke artistieke sfeer, met lekkere muziek en vooral veel moois om te fotograferen.

Dat begon al in de morgen, als de modellen beschilderd en aangekleed werden. Voor wie wil zien hoe dit 'opbouwen' in zijn werk gaat, met hoeveel precisie en geduld kunstenaar en model te werk gaan, binnen welke thema's er gewerkt moest worden en wat voor 'fullsize' kunstwerken er gemaakt worden: bekijk dan eens de aparte galerie "Paintshop".

 De mooiste foto's konden gemaakt worden op een apart terrein achter het podium, waar de zojuist gejureerde modellen heen werden gebracht om gefotografeerd te worden. Daar stonden speciaal gebouwde podia met achtergronden, maar je kon ook het park als achtergrond gebruiken.

Rijg je de mooiste beelden aaneen (gebruik na opening de pijltjestoets!), dan ontspint zich een duizelingwekkend verhaal of gedicht, een toneelstuk soms, in beweging gebracht door tot de verbeelding sprekende personages. Laat de beelden maar voor zich spreken!

Ga naar fotogalerij.