© 2024 Gerphil Kerkhof

 

  

Mijzelf

(c) Foto Gerphil Kerkhof - MijzelfIk ben Gerphil Kerkhof (1958). Fotografie is voor mij een medium om mijzelf en de wereld te verkennen. De camera vangt niet de werkelijkheid. Wij richten haar dusdanig dat het vangt wat we willen zien, bewust of onbewust. En vooral dat laatste is interessant. Intuïtief fotograferen brengt aan het licht wat diep in mij gezien wil zijn.

Fotografie is daarom voor mij een middel om tot mijzelf en tot bewustwording te komen. In een proces dat we verbeelding noemen: het dwalen in en opwekken van beelden, beeldverhalen waarvan zin en betekenis soms langere tijd duister kunnen blijven, als raadsels en orakels.

Ik ondersteun die verbeelding met taal - vaak in korte pennestreken, flarden van een verhaal dat de foto, of beter: de kijker, af kan maken. Taal die net zo magisch en raadselachtig is als de beelden zelf. Deze dichterlijke flarden bieden niet een eenduidige sleutel tot het verhaal, maar wel een mogelijke andere ingang.

Van oorsprong studeerde ik Duitse taal- en letterkunde. Tot voor enkele jaren was ik werkzaam als ‘enterprise architect’: vanuit de ziel van de organisatie lijnen doortrekkend en voorwaarden scheppend voor een 'authentieke', duurzame en integrale ontwikkeling. Zelfs daarin werkte ik vanuit dat substraat van taal- en letterkunde: verhalend, in beelden en woorden, betekenis zoeken en betekenis geven.

  
Een daverende burn-out èn een luide stem van binnen zette daar - 2015 - resoluut een punt achter.

Vanaf dat punt zet die lijn zich door in mijn huidige ontwikkeling als mens en therapeut/coach,
 in de begeleiding van mensen met ADD (Attention Deficit Disorder) en/of burn-out.
Meer daarover en de link naar fotografie vind je op:
www.essentialwaves.nl

Ik deel mijn passie voor fotografie met reisgenoten in Fotogroep Haarlem.

    Wil je op de hoogte blijven van mijn fotografie? Mail mij dan door op Contact bovenaan de pagina te klikken.
Ik kijk ernaar uit van je te horen!