© 2023 Gerphil Kerkhof

 

  

Expositie

   De Onbekende Stad

  
1 juni tot 2 juli 2012
exposeren Hester Busse, Bart van Rijsbergen en Gerphil Kerkhof in
Theater De Speeldoos - Rembrandtlaan 35, Baarn
  

Het idee achter de expositie

De tentoongestelde beelden leiden de bezoeker door de vertrouwde stad (Amsterdam?) – maar laten hem nu met een onbevangen intensiteit kijken, als vreemdeling voor wie alles nieuw is. Dan mengen wens en werkelijkheid, lichamen en objecten, vlakken en reflecties, tot beelden van vluchtige nieuwe werkelijkheden. Beelden die verwondering wekken, de verbeelding tarten, soms doen schrikken en verwarren. Zo doemt het onbekende op in het vertrouwde, de stad achter de stad - de onbekende stad.
   

 

 De deelnemende fotografen laten zich inspireren door de Amerikaanse fotograaf Saul Leiter. Zich verplaatsend in zijn manier van kijken vangen zij de stad in dichterlijke en soms surreële beelden. Dat doen zij elk met een heel eigen stijl. Deze expositie documenteert het eerste gemeenschappelijke project dat dit drietal onderneemt om samen nieuwe wegen in te slaan in hun fotografie. In dit proces laten zij zich creatief begeleiden door Ariane James.

Toegang tot de fotogalerij

  
Beelden van de opening

De onderstaande foto's, gemaakt door Marien Reuver van Fotostudio Panda in Haarlem die ook de foto's zo meesterlijk heeft afgedrukt, geven een impressie van de expositie en de opening, waarbij Ariane James een korte toespraak hield.

  
De ervaringen van bezoekers

Uiteindelijk mogen we terugzien op een zeer geslaagde en gezellige opening - en een boeiend project! Dat wij daarin niet alleen staan mag blijken uit de reacties opgetekend in het gastenboek, zoals:

“Ik ben onder de indruk van de getoonde kwaliteit! Hester, Gerphil en Bart doen niet voor elkaar onder. Bovendien is de match van het werk t.o.v. elkaar zeer groot! Gefeliciteerd!”
“In één woord: bijzonder! Alle drie gefeliciteerd. Veel plezier en succes verder met deze passie.”
“Alle drie fantastische kunstfotografen. Van harte en zeker doorgaan!”
“Het heeft onze verwachting echt overtroffen!”
“Prachtig om jullie werk zo te zien, de beelden versterken elkaar ook. Van harte met de expositie.”
“Prachtige puzzels, zeer versterkt door alle (kleine) menselijke elementen. Heerlijk genieten van mooie beelden.”
“Mooi. Soms goed kijken van een afstand. Daardoor léér je ook “te zien”. Succes!”
"Jullie beelden echoen nog lekker na op mijn netvlies!"