© 2017 Gerphil Kerkhof

 

  

Beeldspraak

In deze rubriek bespreek ik maandelijks een nieuwe 'plaat van de maand' van mijn hand - hoe hij genomen is en wat hij mij deed bij het maken, mijn gedachten bij waarom ik juist deze uitgekozen heb, en vooral: wat hij voor mij betekent, mij zegt als betekenis-drager. Want elke plaat die 'met het hart' genomen is (en dat kan ook in een flits zijn) draagt een betekenis. Het is een boodschap vanuit mijn diepste zelf, dat mij iets wil zeggen - en via mij misschien ook jou.
  

Zen-momentje

De afgelopen maanden heb ik hard gewerkt aan mijn nieuwe toekomst. Niet alleen de studie, het proefreaden en -coachen vraagt veel aandacht, ook werkte ik samen met vriend/webdesigner Adriaan van Aideon Webdesign aan de website van mijn toekomst: www.essentialwaves.nl. Het is meer dan een gewoon een website. Het dwong mij heel concreet bezig te zijn met welke kant ik uit wil, wat mijn ideeën zijn. En het is een platform voor mij, om mijn ideeën nog verder uit te werken, met name in een stroom artikelen over burn-out en arbeidsvreugde.

Tussen al deze bedrijven door leek ik even mijzelf en de nodige geestelijke en creatieve reflectie (lees: fotografie) uit het oog te verliezen. Komt daar de toch wel met enige spanning gepaard gaande overgang van dienstverband naar werkloosheid en afhankelijkheid bij. Ik voelde dat mijn batterijen, die toch een opdonder gehad hadden, weer leeg aan het raken waren. Ik was daarom ook blij met het afgelopen weekend: lekker weg met de club, naar België ditmaal, voor een triootje Gent-Oostende-Doel. Naast gezelligheid gewoon weer even hersenloos fotograferen, mezelf uitleven op de ontspanknop. Met onder andere deze veel/niets-zegggende plaat als resultaat.
  

 
Hier zien we de pier van Oostende in de ochtendmist. Op de voogrond een tevreden roker, visser bovendien, al lijkt hij deze liefhebberij niet echt serieus te nemen. Alsof het hem niet echt veel kan schelen of de vissen bijten of niet. Wel twee hengels trouwens, dat dan weer wel. Maar verder helemaal op zichzelf, verscholen achter de brommer op een krukje. Helemaal op zijn gemak. En verder niets. Eigenlijk zoals ik zelf, als ik er alleen op uit trek om te fotograferen. Zoals laatst nog in het Waterloopbos (de foto's komen!). Alleen dan nog die nieuwsgierige duif aan zijn voeten. Ik hoorde hem met het beestje praten. De duif keek vriendelijk terug. Rusten in Zijn, dat wil de foto zeggen. Het is goed zoals het is. Precies zoals ik het nodig had.
   

Nikon D800, 16-35 mm f/4G ED VR II AF-S Nikkor - 20mm, 1/800 sec bij F/8 en ISO 200
Bewerking: Adobe Lightroom
  

Voorgaande edities

| 03-2017 | 01-2017 | 12-2016 | 11-2016 | 10-201609-2016 | 08-2016 | 07-2016 | 06-2016 |